you're always in my heart

PERM@ISURI H@TI SEOR@NG LEL@KI:

Di antara kekasih pilihan di hati Punyai budi penghias diri Wajahnya lembut biasan pekerti yang tinggi Indahnya perhiasan duniawi Di antara diriku jua dirimu Hanya mengharap cinta yang satu Ku binakan mahligai impian mu Oh sayang ikhlaskanlah hati mu Malumu bernilai Katamu berhikmah Hatimu tulus suci dan murni Hanya diri yang halal Engkau serahkan segala Untuk mencari redha Ilahi Benarlah! cinta buta melalaikan Tanpa memikirkan batas syariatnya Semuanya itu hanya ujian di dunia Ia adalah mahar untuk kita ke syurga Kau permaisuri di hatiku Di dunia ini kau penghibur Menjunjung kasih amanah Ilahi Ku cuba akan terus menyayangi Terima kasih ucapan ku beri Kau hadiahkan ku cahaya hati Ku pimpin tanganmu oh kasih Meniti hari Semoga kita dapat bersama Sampai kepadanya Di syurga sana Tuhan kekalkanlah Permaisuri hatiku Untuk menemani Dalam menggapai cintamu

NILAI DIRI ANDA,TENUNG2 KN & SLMT B'MSRA!!!

Persediaan sebelum mati:

1.SIHAT sblm SAKIT 2.MUDA sblm TUA 3.KAYA sblm MISKIN 4.LAPANG sblm SEMPIT 5.HIDUP sblm MATI Mati itu terlalu sakit, di dlm kubur terlalu sempit, ular dan kala dtg m'gigit, papan pula mula menghimpit. Mati itu terlalu lazat, Bagi shuhada' di medan jihad, oleh itu para sahabat, sentiasalah kita beringat!! termasuklah dgn diri sy sndiri.. Oh Allah berikanlah sy petunjuk dan hidayah secepatnya,sblm AJAL menjemput sy utk PERGI SELAMA2NYA,,ALMIGHTY OF ALLAH!!!

Monday, October 27, 2008

Kenalpasti sign org yg akn temui ajalnya

Antaranya tanda-tandanya:
  • 100 hari sblm kematian-Ini adlh tnda p'tme dr Allah SWT kpd hmbanya dan hanya akn disedari oleh oleh mrk yg dikehendakinya. Tandanya, lazimnya akn b'laku slps wktu Asar. Seluruh tbuh iaitu dr hjung rmbut sehingga hjung kaki akn mengalami getaran atau seakan-akan m'gigil. Cth nya spt daging lmbu yg bru disembelih.
  • 40 hari sblm kematian- Ini jg b'laku slps wktu Asar di mana bhg pusat kita akn b'denyut-denyut. Pd ketika ini daun yg t'tulis nama kita akn gugur dr pokok yg letaknya di Arash Allah. Maka malaikat maut akn mengambil daun t'sbt & mula m'buat p'sediaannnya ke ats kita. Mlaikat jg akn mengekori kita stiap masa.
  • 7 hari sblm kmatian- Adapun tnda ini akn diberikan hanya kpd mrk yg diuji dgnmusibah kesakitan di mana org sakit yg tidak makan scr tiber2 b'selera utk mkn.
  • 3 hari sblm kmatian- Mrk akn terasa denyutandi bhg tgh dahi atr dahi kanan dan dahi kiri. Kemudian mata mrk hitam mrk tidak akn b'sinar lg dan bg org yg skit hidungnya p'lhan2 akn jtuh. Ini dpt dilihat jika kita lihat dr bhg sisi. Telinga akn layu di mana bhg hujungnya akn beransur2 masuk ke dlm. Telapak kakinya p'lhn2 jtuh ke dpn dan sukar utk ditegakkan.
  • 1 hari sblm kmatian- Sesudah wktu Asar di mana kita akn merasakan satu denyutan di sblh blkg iaitu di kws ubun2 di mana ini akn menandakan kita tidak akn menemui Asar keesokan harinya.
  • Tanda akhir- Merasakn satu keadaan sejuk di bhg pusat dan ianya akn turun ke pinggang dan seterusnya akn naik ke halkum.Pada masa ini kita hrs mengucap dua klimah syahadah sbg tnda hayat kita tlh tibe di p'hjungnya.

No comments: